Lajmet


1/5/04 4:31 PM

Kryetari I Serbis dhe Mali Zi Svetozar Maroviq ka uruar Krishtlindjet Patrijarhit serb Pavlu dhe gjith qytetarve te fes ortodokse.

Maroviqi ka deshiruar qe festat e ardhshme si dhe te gjitha ditet ne vit ,te kalojin ne paq ,ne dashuri per me te afrmit dhe te mretrojin vlerat qe njeriun e bejne njeri.Patrijarhit Pavles ,dhe besimtarve dhe gjith udheheqjes se Kishes Ortoddokse Serbe ,Krishtelindjet u kan uruar edhe Kryetari I Kuvendit te SMZ Dragoljub Miqunoviq ,kryeministri I Serbis Zoran Zhivkoviq ,ministry republican I feve Vojisllav Millovanoviq dhe zyrtaret te tjer.


1/5/04          3:40 PM

Komandanti I Kforit I brigades Multinacionale ,,Verilindje” ,gjenerali francez  Bernar Ratel ka deklaruar se standardet e bashkesis nderkombtare  per Kosov dhe Metohi jan te pranushem edhe per Serbet dhe se zbatimi I tyre eshte ne interes per gjith banoret e Krahines

Ratelli ne bised me antarin e Kryesis se Kuvendit te Kosoves dhe Metohis Oliverom Ivanoviqem ,ka then se Serbet duhet te pranojin zbatimin e standardeve ,dhe se zgjidhja e vrasjeve ne Kosmet eshte ne kompetencen e policis dhe forcave nderkombtare .Ivanoviqi ka then se numri I madh I mos zgjedhjeve te vrasjeve tregon se kriminelet ende gjinden ne liri ,qe rrit pasigurin te qytetaret ne Krahin .


1/5/04        3:40 PM

Zvendesi I kryetarit i parties Radikale Serbe Tomisllav Nikoliq ka refuzuar me vendosmeri formimine qeveris se koncetruar ne te cilen kishen me marr pjes te gjitha partit parlamentare .

Neqoftse eshte propozimi I vetem formimi I qeveris se koncentruar I parties Demokratike te Serbis ,radikalet nuk do te marrin pjes dhe mandej do te kemi zgjedhjet e reja ,ka deklaruar Nikoliq per agjensin Beta.Nikoliqi ka perseritur se radikalve te cilet kan fituar me se shumti vota ne zgjedhjet e kaluara ju intereson vetem formimi I qeveris me PDS.


1/5/04 3:18 PM

Partija Demokratike e Serbis do te bisedoji me te gjitha partit parlamentare dhe do tu preferoji formimin e qeveris se koncentracionit ,ka deklaruar lideri I PDS –se Vojisllav Koshtunica.

Prioriteti qeveris se koncentruar ,ne te cilen do te hynin te gjitha partit parlamentare ,duhet te jet Kushtetuta e re e Serbis,ka then Koshtunica ne konferencen per shtyp .

Bisedimet do te fillojin sot ,me se pari me G-17 plus ,dhe do te kryhen te ejten ,me 8.janar ,keshtuqe ne fund te kesaj jave ose ne fillim te tjetres Kryesija e PDS te diskutoji per rezultatet e bisedimeve .


1/5/04 3:18 PM

Ne fazen e par te reformimit te Ushtris se SMZ ,deri ne fund te vitit do te zhduken 210 tanka T-55 ,rreth 1300 lloji te topave dhe rreth 80.000 copa arm te kambsoris ,thuhet ne raportin e Shtabit supreme per reformimin e Armates.

Numri I vendeve te armates ne paq prej 206.000 prej vitit 1992 .deri ne fumd te fazes se par ne vitin 2004. ne 76.000 ,kurse luftarake prej 748.000 ne 255.000.Me vendim te Keshillit te ministrave ,sigurimin e kufirit te SMZ ne teritorin e Malit Zi I eshte dorzuar MPM-me te kesaj republike .Si rrezultat me I rendesishem ne vitin 2003 .mbikqyrjen e Shtabit supreme nga Ministrija e Mbrojtjes ,formimin e udheheqjes se informimit ne agjensi Ushtarakeinformuese,dhe udheheqjen e sigurimit ne agjensin Ushtarake te sigurimit ,gjithashtu te mbikqyruna prej Ministris se Mbrojtjes .Eshte formuar edhe qendra Nacionale per misione te paqes .Qellimi I reformave eshte formimi I ushtris moderne ,te afte qe me efikasitet te mbroji vendin ,e kyqur ne proceset e integrimit dhe e gaqshme qe te marr pjes ne misionet paqsore,perkujtohet ne raporte.


Copyright © The International Radio Serbia and Montenegro